Champions League: new wave!

octombrie 24, 2010 at 10:10 pm Lasă un comentariu


Sezonul 2010/2011 al Ligii Campionilor, scoate la lumina cativa fotbalisti foarte tineri care duc deja sau vor duce greul la echipele la care activeaza. Principalele calitati ale acestor tineri sunt: talentul, munca, tupeul si as spune personalitatea. Depinde doar de antrenorii si colegii lor sa-i puna in valoare si sa le dea incredere. Iata cativa dintre jucatorii remarcati de mine(si nu numai):

Gareth Bale(21)

Gareth Bale - Hat-trick de senzatie contra campioanei Europei

Gareth Bale - Hat-trick de senzatie contra campioanei Europei

Noua senzatie a acestui sezon de Liga Campionilor. Galezul este omul numarul unu de la Tottenham, atat in campionat cat si in Europa. A marcat 4 goluri in 3 meciuri, iar hat-trick-ul cu Inter Milano l-a adus in prim plan. Evolueaza pe postul de mijlocas stanga(extrema), sau fundas stanga, atuurile sale fiind viteza, tehnica in regim de viteza si centrarile de calitate. Executa foarte bine si fazele fize.  Prima lui echipa a fost Sunderland, Tottenham cumparandu-l cu 5 milioane de lire sterline. La inceput s-a integrat destul de greu, fiind folosit fundas stanga, insa odata cu pozitionarea pe postul de mijlocas stanga(extrema) randamentul lui a devenit unul deosebit. De notat ca este cel mai tanar jucator care a evoluat pentru Tara Galilor, la varsta de 16 ani. Se zvoneste ca este in vizorul lui Real Madrid.

Thomas Muller(21)

Luis van Gall si Thomas Muller viseaza sa o duca pe Bayern din nou in finala Ligii

Louis van Gall si Thomas Muller viseaza sa o duca pe Bayern din nou in finala Ligii

Este jucatorul meu preferat din tanara generatie. Ascensiunea lui a inceput odata cu venirea antrenorului Louis van Gall la Bayern. Acesta l-a promovat de la echipa a doua si chiar titularizandu-l la o varsta destul de frageda(19 ani). Muller a rasplatit increderea antrenorului sau si a reusit un sezon trecut fantastic. A pus umarul la calificarea in finala Ligii Campionilor a lui Bayern si a fost unul dintre cei mai importanti jucatori ai Germaniei la Cupa Mondiala din Africa de Sud. A marcat 5 goluri, reusind sa fie golgheterul competitiei, ba mai mult a fost declarat cel mai bun tanar jucator de la mondialul african. La nationala Germaniei joaca pe postul de mijlocas stanga, intr-o linie din care mai fac parte Podolski si Ozil, iar la Bayern este folosit pe postul de mijlocas central ofensiv sau al doilea varf. Principalele lui calitati sunt simtul portii(se afla la locul potrivit la momentul potrivit) si are si o buna lovitura de cap. A declarat ca vrea sa continue la Bayern Munchen, clubul care l-a format in ciuda numeroaselor oferte.

Coutinho(18)

Coutinho - Pustiul minune al celor de la Internazionale

Coutinho - Pustiul minune al celor de la Internazionale

L-am descoperit in acest sezon. Antrenorul Rafa Benitez mizeaza pe el in primul 11 al campioanei Europei desi pustiul de 18 ani pare foarte crud. Este folosit pe postul de extrema. Are o viziune foarte buna a jocului si o tehnica desavarsita. A fost cumparat cu 5 milioane de euro de la Vasco da Gama, la varsta de 16 ani, si a fost lasat imprumut pana la inceputul acestui sezon. Se anunta un jucator de perspectiva.

Jack Wilshere(18)

Wilshare - Deja un om de baza la Arsenal

Wilshare - Deja un om de baza la Arsenal

Arsene Wenger a mai scos la lumina un jucator foarte bun. Englezul Wilshere joaca pe postul de mijlocas central. Ii seamana ca stil foarte mult lui Fabregas, un alt jucator inventat de Wenger, genul de mijlocas de ultima pasa. Sezonul trecut a fost imprumutat la Bolton, revenirea la Arsenal fiindu-i de bun augur, acesta fiind declarat jucatorul lunii septembrie in Premier League. Contra Shakhtior-ului a marcat primul sau gol in Champions League, iar in precedentul meci de acasa din Liga, contra lui Sporting Braga, a dat un assist de senzatie cu calcaiul. De asemenea a debutat in nationala Angliei.

Javier Hernandez(22)

Chicarito - inlocuitorul perfect pentru Rooney

Chicarito - inlocuitorul perfect pentru Rooney

Mexicanul a fost acontat de Manchester United inca dinainte de campionatul mondial. Inca o data se dovedeste ca „ochiul” lui Sir Alex Ferguson nu se inseala. Desi Mexicul nu a impresionat, „Chicarito” a reusit sa marcheze de doua ori si astfel sa confirme proaspatul transfer la Man United. Ajuns in Anglia, mexicanul s-a adapatat usor, reusind sa marcheze in Champions League si  profitand de lipsa de forma a lui Wayne Rooney si-a facut loc in primul 11 al galonatei echipe engleze. Are un simt al portii teribil si in ciuda staturii neimpresionante are o lovitura de cap foarte buna.

Mesut Ozil(22)

Mesut Ozil aduce aminte de un alt german de origine truca, Mehmet Scholl

Mesut Ozil aduce aminte de un alt german de origine truca, Mehmet Scholl

Germanul de origine turca a facut un Campionat Mondial de senzatie fapt ce i-a adus transferul la Real Madrid. Adus ca inlocuitor al lui Kaka, care este accidentat, mijlocasul s-a adaptat repede la Madrid reusind meciuri foarte bune in tricoul „blanco”. Rolul de mijlocas central ofensiv i se potriveste foarte bine, pe acest rol jucand si la nationala Germaniei. Eu il cunosc de mult timp, are prezente pentru Werder Bremen atat in Champions League cat si in Uefa.

Angel di Maria(22)

Angel di Maria - primul jucator adus la Real de Mourinho

Angel di Maria - primul jucator adus la Real de Mourinho

Unul din jucatorii preferati ai lui Jose Mourinho la Real Madrid. Este coleg de generatie cu Messi , Mauro Zarate(Lazio) sau Sergio Aguero. Argentinianul, castigator al campionatului in Portugalia, cu Benfica, nu a impresionat la Cupa Mondiala, insa Mourinho a vazut ceva la el si l-a adus la Madrid. S-a integrat destul de repede marcand atat in campionat cat si in Liga. Alaturi de Ronaldo, Ozil sau Higuain formeaza o linie ofensiva foarte tare, de temut pentru intreaga Spanie si Europa.

Rafael(20)

Rafael - un fundas de banda de nota 10

Rafael - un fundas de banda de nota 10

Fundasul dreapta de 21 de ani al lui Manchester se anunta unul dintre cei mai buni in viitor pe acest post. Cu un fizic firav, brazilianul are o tehnica si o viteza demna de un mijlocas ofensiv. A fost adus la Manchester, impreuna cu fratele sau Fabio (care e fundas stanga),de la echipa braziliana Fluminese. Cu prezente atat in Liga Campionilor cat si in Premier League, urmatorul pas a fost firesc, iar in luna august a debutat pentru nationala Braziliei intr-un amical cu SUA. Ramane de vazut daca va si confirma, urmand a se lupta pentru un post de titular cu mult mai experimentatii Maicon si Dani Alves.

Alti jucatori tineri cu un cuvant de spus in Liga Campionilor: Darren Gibson (Manchester United), Marko Arnautovic(Werder Bremen), Luis Suarez(Ajax), Loic Remy(Lyon), Andre Ayew(Marseille), Kevin Prince-Boateng(AC Milan), Marko Marin(Werder Bremen), Davide Santon(Internazionale).



Entry filed under: Sport. Tags: , , .

Armin van Buuren feat. Laura V – Drowning Bat for Lashes – Daniel

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4 abonați.

Pagini