Transferul verii: Andre Villas Boas la Chelsea

iunie 21, 2011 at 9:53 pm Lasă un comentariu


Andre Villas Boas spera sa aduca Liga Campionilor pe Stamford Bridge, lucru nerealizat de predecesorul portughez Jose Mourinho

Andre Villas Boas spera sa aduca Liga Campionilor pe Stamford Bridge, lucru nerealizat de predecesorul portughez Jose Mourinho (foto The Sun)

A castigat Cupa,Campionatul si Supercupa in Portugalia. Mai mult, a cucerit si trofeul Europa League de o maniera categorica, toate intamplandu-se in sezonul 2010-2011. Numele lui nu e greu de anticipat: Andre Villas Boas. Patronul lui Chelsea a platit clauza de reziliere a contractului cu FC Porto ( aproximativ 15 milioane de euro) si astfel antrenorul portughez calca pe urmele lui Jose Mourinho care, dupa ce a castigat atat Cupa Uefa cat si Liga Campionilor a plecat la Chelsea. Principalul obiectiv impus de patronul rus va fi castigarea Ligii Campionilor, lucru pe care predecesorul portughez nu l-a putut realiza. FC Porto era vazuta ca si o candidata serioasa la acest trofeu, in sezonul viitor, prin prisma jocului prestat sub bagheta lui Andre Villas Boas. Insa calculele se schimba odata cu „transferul” la Chelsea. Aproape sigur pe antrenor il va urma si Radamel Falcao, golgheterul din Europa al lui FC Porto cu 17 reusite. O alta certitudine va fi sistemul folosit la Chelsea, un 1-4-3-3 similar cu ceea ce a jucat FC Porto in acest sezon, acest sistem fiind utilizat in ultimii ani si de Chelsea. Probleme de acomodare nu vor fi, deoarece Villas Boas a fost secundul lui Mourinho in perioada in care acesta antrena Chelsea(2004-2007). Ca o nota de subsol, la FC Porto a fost anuntat ca inlocuitor Vitor Perreira, nimeni altul decat secundul lui Villas Boas de sezonul trecut, continuandu-se astfel traditia inceputa de Mourinho care a fost secund al lui Bobby Robson si continuata de actualul antrenor al lui Chelsea care a fost la randul lui secundul lui „The Special One”. Ramane de vazut, cine va fi „The Special One” daca Andre Villas Boas va castiga Liga Campionilor cu Chelsea.

Entry filed under: Sport. Tags: , , , , , .

Il fenomeno: Luis Nazario da Lima „Ronaldo” Dupa 12 ani la Benfica Lisabona, Nuno Gomes a semnat cu Braga

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4 abonați.

Pagini